1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Inicijativa Ne davimo Beograd poziva medije da daju prostor Deklaraciji o bojkotu izbora

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva medije da daju prostor Deklaraciji o bojkotu izbora

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Beograd, 27. septembar 2019. – Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je otvoreno pismo glavnim i odgovornim urednicima najvećih, kako su naveli „kontrolisanih medija“ u Srbiji, kako bi ih pozvali da daju adekvatan medijski prostor „Deklaraciji o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju“.

Pismo je upućeno urednicima RTS-a, Blica, Politike, Večernjih novosti, Televizije O2 i TV Prva.

Deklaracija o bojkotu je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do poštenih izbora i izlaska iz krize, u kojoj je, kako je ocenjeno „kriminalna politička elita okupirala našu državu i dovela do teških uslova života naših građana“.

U njoj se građani pozivaju da ne učestvuju na lažiranim izborima i da ne ćute dok se „preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite“, saopštila je Inicijativa.

Vodeći ljudi u medijima, koje Inicijativa ocenjuje kao kontrolisane od strane vlasti, pozivaju se da poštuju zakon i etički kodeks novinara Srbije i „prestanu da budu saučesnici i pomagači onih koji su nam oteli slobodu i državu, odnosno doveli do toga da je jedini izlaz iz krize, bojkot martovskih izbora“.

Pitanje poštenih izbora, slobodnih medija i mogućnosti javnog iskazivanja neslaganja sa vladajućom elitom, direktno je povezano sa ključnim temama i uslovima života i rada svakog građanina, navedeno je u pismu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…