Inicijativa Ne davimo Beograd poziva medije da daju prostor Deklaraciji o bojkotu izbora

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Beograd, 27. septembar 2019. – Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je otvoreno pismo glavnim i odgovornim urednicima najvećih, kako su naveli „kontrolisanih medija“ u Srbiji, kako bi ih pozvali da daju adekvatan medijski prostor „Deklaraciji o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju“.

Pismo je upućeno urednicima RTS-a, Blica, Politike, Večernjih novosti, Televizije O2 i TV Prva.

Deklaracija o bojkotu je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do poštenih izbora i izlaska iz krize, u kojoj je, kako je ocenjeno „kriminalna politička elita okupirala našu državu i dovela do teških uslova života naših građana“.

U njoj se građani pozivaju da ne učestvuju na lažiranim izborima i da ne ćute dok se „preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite“, saopštila je Inicijativa.

Vodeći ljudi u medijima, koje Inicijativa ocenjuje kao kontrolisane od strane vlasti, pozivaju se da poštuju zakon i etički kodeks novinara Srbije i „prestanu da budu saučesnici i pomagači onih koji su nam oteli slobodu i državu, odnosno doveli do toga da je jedini izlaz iz krize, bojkot martovskih izbora“.

Pitanje poštenih izbora, slobodnih medija i mogućnosti javnog iskazivanja neslaganja sa vladajućom elitom, direktno je povezano sa ključnim temama i uslovima života i rada svakog građanina, navedeno je u pismu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…