1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd peticijom protiv naplate ulaza na Kalemegdan

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd peticijom protiv naplate ulaza na Kalemegdan

Beograd, 19. septembar 2017. – Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" pozvala je građane da potpišu peticiju protiv eventualne naplate ulaza na Kalemegdan i time, kako se navodi, naprave "prvi korak ka odbrani Kalemegdana od bahatih gradskih moćnika".

Inicijativa je u saopštenju navela da Kalemegdan "mora ostati javan" ali i da građani "neće mirno gledati kako se ovo kulturno-istorijsko dobro neprocenjive vrednosti za Beograd i Srbiju privatizuje, ograđuje i otuđuje pod izgovorima navodne štednje ili zarade od turizma dok se novac građana rasipa na muzičke fontane, megalomanske jarbole i subvencije komeracijalnim projektima Beograda na vodi".

"Kalemegdan pripada svim građanima Beograda i njegovim posetiocima, bez obzira na njihovu materijalnu sposobnost", piše u saopštenju.

Građani peticiju mogu potpisati na sajtu  kao i na Fejsbuk grupi.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…