Inicijativa mladih: Objavljen „Vodič kroz instituciju Zaštitnika građana“

Vodič kroz instituciju Zaštitnika građana

Beograd, 21 decembar 2019. – Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je novu publikaciju „Vodič kroz instituciju Zaštitnika građana„.

Publikacija sadrži sve detalje o radu institucije Ombudsmana, nadležnostima i načinima putem kojih građani mogu ostvariti svoja prava.

Osim detaljnog prikaza načina putem kojih se građani mogu obratiti za pomoć instituciji Ombudsmana, publikacija sadrži i informacije o nadležnostima, istoriji, mandatu Zaštitnika građana i drugim uslugama koje ova institucija pruža.

Autor publikacije Boban Stojanović naglasio je na da je Vodič namenjen pre svega građanima i građankama, ali i institucijama kao što su lokalni ombudsmani koji bi građanima dali Vodič u slučajevima kada im se jave sa pritužbama koje nisu u njihovoj, već u nadležnosti republičkog ombudsmana.

Publikacija “Vodič kroz instituciju Zaštitnika građana” realizovana je uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…