Inicijativa mladih: Izveštaj CEAS-a nije poziv na linč

Jelena Milić

 Inicijativa mladih je dala punu podrsku Centru za evroatlantske studije (CEAS) i njegovoj direktorki Jeleni Milić zbog, kako tvrde, harange koja se sprovodi protiv CEAS-a.

"Inicijativa mladih daje punu podršku Jeleni Milić i CEAS-u, i poziva sve NVO da se uključe u akciju smanjenja ruskog uticaja u Srbiji", piše u saopštenju. 

Inicijativa mladih kaže da se ta "haranga" sprovodi "od strane SNP 'Naši' i listova poput Politike".

SNP "Naši" je ranije danas obavestio rusku ambasadu u Beogradu o tome da je CEAS sastavio je spisak od 105 organizacija i pojedinaca koje je označio kao "prokremaljske" strukture, i predala ga zapadnim ambasadama.

Na tom spisku je i SNP "Naši", kao i predsednik tog pokreta Ivan Ivanović, koji su posle objavljivanja spiska, kako se ocenjuje u saopštenju, "postali legitimna meta zapadnih obaveštajnih službi".

SNP "Naši" napominju da na to nije reagovao javni tužilac, čime se, kako tvrde, šalje poruka da je u Srbiji dozvoljeno pozivati na "linč onih koji se zalažu za savez sa Ruskom Federacijom i učlanjenje u Evroazijsku uniju".

Inicijativa mladih je u svom saopštenju navela da je "čitava demokratska javnost dobro upoznata" sa delovanjem organizacija poput SNP "Naši", za koje kaže da su "sastavljači spiska 'srbomrzaca' i koji su upravo sada najglasniji da su ugroženi zbog izvestaja CEAS-a".

U Inicijativi mladih tvrde da je "jasno" da u Srbiji deluju "proputinovske političke organizacije i mediji" i smatraju da izveštaj CEAS-a "ni na jedan način ne poziva na njihov linč".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…