Inicijativa A11: Otvorene prijave za IV Školu ekonomskih i socijalnih prava

radionica
Foto: pixabay.com

Beograd – A 11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava organizuje četvrtu po redu Školu ekonomskih i socijalnih prava.

Škola ekonomskih i socijalnih prava je deo redovnog programa obrazovanja Inicijative A 11, u okviru koje će polaznici i polaznice imati priliku da se upoznaju sa temama ekonomskih i socijalnih prava, socijalne pravde, diskriminacije, kao i da nauče kako da se bore za unapređenje ovih prava.

Škola je otvorena za polaznice i polaznike iz Srbije i iz regiona. Poznavanje engleskog jezika je poželjno zbog materijala koji će biti korišćeni, saopštili su organizatori.

Četvrta Škola ekonomskih i socijalnih prava biće realizovana od novembra 2023. do februara 2024. godine, sa pauzom za praznike.

Prvi blok predavanja biće održan uživo, u Beogradu, od 24. do 26. novembra, nakon čega će se predavanja održavati jednom nedeljno, online, preko Zoom platforme.

Poslednji blok predavanja će ponovo biti organizovan uživo u Beogradu, krajem februara. Troškove prevoza i smeštaja snosi Inicijativa A 11.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje svoje prijave mogu poslati do ponedeljka, 6. novembra, tako što će popuniti formular. Za sva dodatna pitanja možete nam pisati na: office@a11initiative.org

Pored toga što će polaznice i polaznici Škole saznati više o osnovnim načelima ekonomskih i socijalnih prava, njihovom mestu u sistemu zaštite ljudskih prava, biće reči i o temama poput socijalne zaštite i socijalne isključenosti, siromaštva, stanovanja, uticaja tehnologije na ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava, prava na rad i radne eksploatacije, diskriminacije, pristupa najugroženijih građana i građanki ekonomskim i socijalnim pravima, kao i o sistemskim problemima sa kojima se u ostvarivanju ovih prava suočavaju građanke i građani Srbije ii zemalja u regionu.

Predavači iz Inicijative A 11, partnerskih organizacija, akademske zajednice i sindikata pružiće teorijski okvir neophodan za razumevanje ekonomskih i socijalnih prava, ali i primere sa kojima su se suočavali u praksi.

Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu svojih prijava. Detaljan program i detalji u vezi sa Školom biće dostavljeni polaznicima i polaznicama koji budu primljeni. Prisustvo predavanjima je uslov za dobijanje sertifikata o završetku Škole.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…