Info dan o prikupljanju sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova

Beograd, 15. januar 2017. (euinfo.rs) – U okviru projekta „Iskorak“, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u saradnji sa EU info centrom, biće organizovan program čiji je cilj informisanje i edukacija udruženja građana za prikupljanje sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova.

U okviru ovog programa na proleće 2017. godine u planu je i organizacija „Info dana“, trodnevne obuke za prikupljanje sredstava i pisanje projekata, kao i priprema informativne brošure o prikupljanju sredstava.

U EU info centru u Beogradu i EU info kutcima u Nišu i Novom Sadu biće organizovana tri regionalna info-dana na kojem će članovi i članice udruženja imati prilike da se upoznaju sa različitim vrstama fondova i programa kod kojih mogu osigurati finansiranje.

Program Info dana, kroz dve sesije od sat i po vremena, obuhvatiće prezentacije fondova i programa, ali i vreme za postavljanje pitanja u vezi programa i fondova koji će biti predstavljeni:

  • Programi EU info centra
  • Erasmus + program
  • Evropa za građane i građanke (EFC)
  • Kreativna Evropa
  • IPA fondovi
  • ostali međunarodni fondovi i prilike za finansiranje

Program Info-dana realizovaće predstavnici/ce kontakt tačaka navedenih programa i članovi/ce trenerske baze Krovne organizacije mladih Srbije.

  •  30. januar 2017. godine u 12h Novi Sad EU info kutak, Mihajla Pupina 17
  • 31. januar 2017. godine u 12h Beograd EU info centar, Kralja Milana 7
  • 1. februar 2017. godine u 12h Niš EU info kutak, Vožda Karađorđa 5

Prijava za učešće je obavezna, rok za prijavljivanje je 26. januar 2017. godine do 23:59h, a učešće je besplatno.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…