Hillman nagrade za istraživačko novinarstvo

istraživačko novinarstvo

Njujork, 20. januar 2018. – Fondacija Sidney Hillman poziva zainteresovane novinare iz celog sveta da se prijave na konkurs za dodelu Hillman nagrade.

Kako prenosi portal media.ba, cilj Hillman nagrade je odavanje priznanja istraživačkom novinarstvu koje služi opštem dobru.

Krajni rok za prijavu na konkurs je 30. januar 2018.

Konkurs je otvoren za novinare i teme iz celog sveta, ali rad mora biti namenjen i dostupan publici u Sjedinjenim Američkim Državama. Zainteresovane osobe mogu nominovati sebe ili drugog autora.

Ovogodišnje kategorije za dodelu nagrade uključuju: knjigu, print i online priču ili seriju priča, televizijsku ili radijsku priču ili seriju priča, web publikaciju/priču/seriju/multimedijalni sadržaj i mišljenje i analizu.

Pobednike očekuje nagrada od 5.000 dolara, kao i putovanje u New York gde će se održati svečana ceremonija dodele nagrada, 8. maja 2018. godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…