Hartefakt fond: Otvoren poziv za obuku organizacija kulture za razvoj projektnih predloga

radionica

Beograd, 21. oktobar 2022. – Hartefakt fond organizuje dvodnevnu obuku za unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva iz domena kulture za razvoj projektnih predloga. Obuka se organizuje u okviru projekta Kultura za demokratiju, uz podršku Vlade Švajcarske.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje treba da popune prijavni formular popunite najkasnije do 15.11.2022.[/quotes]

Tokom obuke polaznici će imati priliku da uče kroz praktični rad na sopstvenim idejama za predloge projekata. Obuka će biti organizovana po principima iskustvenog učenja i mentorske podrške fokusirane na potrebe polaznika.

Programska obuka uključuje: a) identifikovanje sinergije između željene promene, potreba ciljnih grupa i odgovora koja organizacija može da ponudi i b) upoznavanje sa i razumevanje projektne logike, projektnih elemenata i načina prezentacije.

Datumi održavanje obuke su 29. i 30. novembra 2022. godine sa početkom u 9.30  do 17.30 sa pauzama. Obuka će biti održana u Hartefakt kući, u Beogradu. Troškovi puta i smeštaja su pokriveni od strane projekta Kultura za demokratiju.

Obuka je namenjena predstavnicima kulturnih i umetničkih organizacija; umetničkih kolektiva i inicijativa; organizacijama civilnog društva koje realizuju kulturne i umetničke aktivnosti iako im ovo nije primarna oblast delovanja; druga pravna lica koja su aktivna u umetnosti i kulturi (nezavisne fondacije, zadužbine, društva sa ograničenom odgovornošću i/ili preduzetnici).

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…