1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Građanska Vojvodina: Sramna kampanja i odmazda protiv opozicione odbornice iz Vršca

Građanska Vojvodina: Sramna kampanja i odmazda protiv opozicione odbornice iz Vršca

Građanska Vojvodina

Novi Sad, 31. avgust 2017. (NDNV) – Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina najoštrije osuđuje prostačku kampanju lokalnih tabloidnih “naprednjačkih” internetskih sajtova i politički mobing lokalne “naprednjačke” vlasti u Vršcu protiv saradnice lista Danas i sajta Autonomija Dragane Rakić, opozicione odbornice Demokratske stranke u Skupštini grada Vršca.

U želji da ućutkaju ama baš svaki glas kritike i zdravog razuma lokalni “informeri” ne prezaju ni od čega: ni od šovinizma, ni od mizoginije, ni od bilo kakvog najordinarnijeg oblika govora mržnje prema svemu što “iskače iz matrice” siledžijske vlasti.

Reč je, međutim, o medijima koji imaju dugačku tradiciju praktikovanja javnog linča, koji za takav svoj rad bivaju nagrađeni budžetskim novcima širom Banata, a koji potom novcem dobijenim od građana pljuju po tim istim građanima, uništavajući im živote.

Potpuno očekivano, s obzirom ko su im zvanični i nezvanični urednici, takvi paramediji neodoljivo podsećaju na medije iz ratnih devedesetih godina, na primer na opskurnu televiziju Radovana Karadžića sa Pala, koja je sipala mržnju i promovisala ratne zločince na nezamislivo gnusan način. Urednici, zvanični i nezvanični, bili su i tada i sada bliski sledbenici mračne radikalske ideologije.

Dragana Rakić se svojim tekstovima koje objavljuje u dnevnom listu Danas i na sajtu Autonomija zamerila lokalnim moćnicima u Vršcu jer je bacila svetlo na mrak “naprednjačke” vladavine. A oni se – pošto su mračnjaci – po svetlu ne snalaze. Pa je nakon besomučne medijske kampanje protiv nje, usledilo i degradiranje na niže radno mesto u Gradskoj biblioteci u Vršcu.

Nema sumnje da je u tom slučaju reč o političkom mobingu i odmazdi protiv “neposlušne” opozicione odbornice.

Slučaj Dragane Rakić, nažalost, samo je jedan od brojnih sličnih. Ohrabruje činjenica da ona, uprkos pretnjama i uvredama, ne namerava da odustane ni od pisanja ni od slobode govora. Građanska Vojvodina joj u tome pruža svaku moguću podršku i poziva građane Vojvodine da ne dozvole da budu zastrašeni, jer je upravo to cilj ove siledžijske vlasti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…