Grad Beograd dozvolio gradnju na mestu srušenih objekata u Savamali

Beograd, 12. oktobar 2016. (Bojana Jovanović, KRIK) – Na mestu srušenih objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali u toku je izgradnja parkinga „Beograda na vodi“. Dozvolu za gradnju izdao Grad Beograd, pokazuju dokumenta koja je sakupio KRIK.

Dok policija i tužilaštvo skoro šest meseci bezuspešno pokušavaju da otkriju ko je u noći 24. aprila srušio oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora u Savamali, Grad Beograd dozvolio je preduzeću „Beograd na vodi“ da na ovom prostoru napravi parking, ukazuje KRIK u svom tekstu.

Privremena dozvola za gradnju izdata je 19. septembra, pokazuje dokumentacija koju su iz javno dostupnih izvora skupili novinari KRIK-a. Radovi su u toku, a parking bi trebalo da bude završen do kraja oktobra. Vrednost radova procenjena je na 46,4 miliona dinara, piše u dokumentima.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer „Beograd na vodi“ nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Dva dana kasnije kompanija je ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata, saznaje KRIK.

Za gradnju na delovima parcele na kojoj su se nalazili objekti firmi „Iskra“ i „Transport peroni“ koji su nezakonito srušeni, izdata je i dozvola za uređenje u okviru pešačke zone „Gallery Walk“. I ova dozvola je najpre odbijena, da bi istog dana „Beograd na vodi“ podneo novi zahtev, a rešenje o privremenoj dozvoli odmah je izdato, prenosi KRIK.

Novinari KRIK-a kontaktirali su Grad Beograd i preduzeće „Beograd na vodi“, ali niko nije želeo da odgovori na pitanja u vezi sa dozvolama. Kako navode iz KRIK-a rečeno im je da pitanja mejlom i čim odgovori stignu, KRIK će ih objaviti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…