Goati: Lutovac čovek koji očigledno misli na okupljanje

Vladimir Goati

Beograd, 4. jun 2018. – Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je da je novi predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac čovek koji očigledno misli na okupljanje a ne na razjedinjavanje i da ima potencijal za saradnju u opoziciji.

"Demokratska struja u Srbiji je slaba zbog razjedinjavanja… Lutovac je čovek koji će, mislim, moći da okupi ljude, to je njegova prednost. On je kao kec na deset. Jer je problem DS objedinjavanje snaga", rekao je Goati agenciji Beta.

On je ocenio da su sva tri kandidata za predsednika DS bila odlična, ali da je Lutovac čovek sa novom svežinom.

"Čovek za novo vreme, za 21. vek, koji je svežiji i mlađi. Nosi šansu da omogući DS da bude stožerna i relevantna stranka", rekao je Goati.

On je rekao da očekuje da Lutovac ne posmatra izbore kao sve ili ništa i da se u vrhu stranke nađe mesta i za preostala dva kandidata za predsednika Gordanu Čomić i Branislava Lečića.

Lutovac je na mesto predsednika DS izabran u subotu na stranačkim izborima. Povod za izbornu skupštinu DS bio je loš izborni rezultat na gradskim izborima u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…