Globalni skup Peter Druker u Beču posvećen liderstvu u doba korone

Globalni forum

Beč, 15. avgust 2020. –Dvanaesta međunarodna konferencija posvećena menadžmentu „Global Peter Drucker Forum“ održaće se 29. i 30. oktobra 2020. godine u Beču.

Na ovogodišnjem skupu pod motom „Liderstvo svuda – novi pogled na menadžment“ diskutovaće se o rukovođenju u svetu posle korone. Za okruglim stolovima biće reči o „budućnosti kancelarije“ i životu sa koronavirusom odnosno kuda će nas kovid odvesti i kako će izgledati liderstvo.

Kriza izazvana koronavirusom podrazumeva odlične menadžerske i liderske veštine. Lideri mogu da uspeju, ali i da podbace u razlikovanju važnog od nevažnog, donošenju kratkoročnih odluka i anticipiranju dugoročnih posledica.

Neke od tema će biti vrednosti, kultura organizacije, otkrivanje i razvoj talenata i društvena odgovornost preduzeća. Razgovaraće se i o razvoju i podizanju kvaliteta liderstva, ponašanju efikasnih lidera kao i o tome da li je Drukerov model „efikasnog rukovodioca“ još uvek ispravan.

Forum Peter Druker je prvi put održan 2009. godine u Beču i u međuvremenu je postao jedna od vodećih globalnih konferencija o menadžmentu. Nazvan po jednom od najuticajnijih teoretičara menadžmenta, ovaj skup svake godine okupi stručnjake iz celog sveta, a održava se u organizaciji društva „Peter Drucker Society Europe“, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…