1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Georgiev: Neka se Vučić i SNS ograde od napada

Georgiev: Neka se Vučić i SNS ograde od napada

Aleksandar Vučić, Slobodan Georgiev

Beograd, 18. april 2019. – Novinar Slobodan Georgiev pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da, ukoliko ne stoje iza najnovijeg napada na njega, javno osude takvo ponašanje.

Georgiev je za Insajder rekao da napade trpi već godinama, a kao motiv za najnoviji vidi to što je Balkanska istraživačka mreža (BIRN), čiji je urednik, nedavno objavila fotografiju predsednikovog brata Andreja Vučića sa Zvonkom Veselinovićem.

Georgiev je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS da se javno ogradi od ovog napada i osudi ovakvo ponašanje.

"Ako ovo nije SNS uradio, ja očekujem da Vučić izađe, ogradi se od ovog napada i osudi ovakvo ponašanje", rekao je Georgiev.

"Ja ovakve napade trpim već pet godina. Mislim da je motiv za ovaj poslednji napad naše poslednje istraživanje u kom smo objavili mali detalj iz života Andreja Vučića, odnosno njegovu fotografiju sa Zvonkom Veselinovićem, o čijim aktivnostima je BIRN napisao niz članaka u prethodnom periodu. Tako da mi se čini da je nevolja u tome što se u poslednjoj priči pominje Vučićev brat", rekao je Georgiev za Insajder.

Komentarišući to što je označen kao izdajnik koji sarađuje sa prištinskim i albanskim vlastima, Georgiev ističe da je to modus operandi "radikalske vlasti" koja se osetila ugroženom.

"Oni su rekli: 'E pa sad ćemo mi malo da prebacimo lopticu u njegovo dvorište'. Izabrali su standardnu radikalsku foru da sam ja izdajnik i da prodajem Kosovo. Veliki deo materijala u ovim snimcima je već objavljen, što znači da je ta internet bot jedinica ili ko god, predstavnici službi, već imaju spreman fajl o meni" , kaže Georgiev.

On je rekao da BIRN i on prijavljuju sve napade na njega prethodnih godina, kao i ovaj, ali da to nije dalo mnogo efekta.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…