1. Početna
  2. Kultura
  3. Film
  4. Francuskom reditelju Jean Charles Hue uručena nagrada Underground Spirit

Francuskom reditelju Jean Charles Hue uručena nagrada Underground Spirit

Jean Charles Hue

Subotica/Palić, 22. jul 2019. – Nagrada Undergroud spirit je na Letnjoj pozornici svečano uručena francuskom reditelju Jean Charles Hue.

 Ovogodišnje, 26. izdanje Festivala evropskog filma Palić, održava  se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici.

Povodom nagrade koju Festival evropskog filma tradicionalno dodeljuje za dugogodišnji rad na nezavisnom filmu i jedinstvenu poetiku nastalu van okrilja filmske industrije i vodećih kinematografskih tokova, Jean Charles Hue je izjavio:

Jako sam dirnut što primam ovu nagradu na čemu se zahvaljujem Palićkom filmskom festivalu. Postoje dva razloga zbog kojih sam ponosan – prvo, pohađao sam jednu umetničku školu sa željom da stvaram filmove koje sam tada nazivao Underground, i divio sam se autorima iz tog domena. Zato mi je velika čast da danas primim nagradu koja nosi to ime. Drugi razlog je taj što sam moj prvi film realizovao u Srbiji, blizu Novog Sada pre dvadesetak godina. Imam utisak da sam ovom nagradom zaokružio nešto u svom životu i na tome vam se zahvaljujem.

Treće festivalsko veče obeležilo je i otvaranje izložbe „Lica Mire Banjac“ na Otvorenom univerzitetu, kao i filmovi „Oleg“ (Juris Kursietis) i „Ljubav na mrežama“ iz Glavnog programa.

Takođe, veliku pažnju privukle su projekcije u okviru selekcije Paralele i sudari – „Zaboravljena planina“ (Ardit Sadiku) i „Brushalter“ (Veit Helmer) čiji su autori gosti festivala.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…