Forum civilnog društva Zapadnog Balkana u Parizu

Civilno društvo

Europe Alternatives, Erste fondacija, kao i Fondaije Friedrich Eber Stiftung, Charles Leoplold Mayer i organizacija Građanstvo za Evropu organizuju zajedno dvodnevni Forum civilnog društva u Parizu, kao nastavak civilnog foruma održanog u Beču u avgustu 2015. godine, a u Novom Sadu i Beogradu u maju 2016. godine.

Cilj foruma je da se uspostavi stalni proces dijaloga civilnog društva i saradnje širom zemalja zapadnog Balkana i Evrope.

U tom cilju vebsajt organizacije Evropsko građanstvo će se koristiti za prikupljanje predloga za ovaj događaj. Bez obzira da li želite da učestvujete ili ne svoje ideje možete podeliti na mreži do 1. jula.

Vaši stavovi će se prikupiti i uvrstiti u repertoar ovog foruma.

Forum će se baviti temama iz oblasti politike koje su ocenjene kao prioritetne: migracija, klimatske promene, bilateralni sporovi i saradnja mladih, kao i pitanjima demokratskog upravljanja. U okviru foruma biće organizovane i radionice, dijalozi sa evropskim parlamentarcima i kulturne aktivnosti.

Forum je otvoren za sve aktere civilnog društva.

Ograničen broj stipenija koje će poriti sve troškove ovog foruma je dostupan.

Da bi se prijavili za forum popunite prijavni formular. U aplikacionom formularu naznačite da li aplicirate za stipendiju, ili sami pokrivate troškove puta i smeštaja.
Za sva pitanja obratite se Đurđi Banićević.

Za detaljnije informacije posetite zvanični sajt.

Izvor: Mladiinfo Montenegro

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…