Formirana Mreža za borbu protiv prevara u postupanju sa sredstvima EU

evropske integracije

Beograd – Vlada Srbije formirala je Mrežu za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije.

U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da se Mreža obrazuje za vreme dok traje pružanje finansijske pomoći Evropske unije Republici Srbiji.

Mreža će sarađivati sa specijalizovanih Odeljenjem Ministarstva finansija, izraditi Strateški plan za svoju nadležnost, prikupljati, pratiti i analizirati podataka o preduzetim merama, inicirati zakonodavnih i drugih mera, i jačati međuinstitucionalnu saradnju i razmenu podataka između državnih organa, organizacija i institucija.

Deo posla Mreže je i razmatranje, davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u vezi sa svim drugim pitanjima od značaja za borbu protiv prevara i upravljanje nepravilnostima u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije.

Predsedavajući Mreže je šef Kabineta potpredsednika Vlade Srbije i ministra finansija Luka Tomić, a njegova zamenica Jelena Sedlaček, načelnik Odeljenja za suzbijanje nepravilnosti i prevara u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije u Ministarstvu finansija.

Za svoj rad Mreža će moći da traži podatke, dokumenta i izveštaje od državnih organa i drugih organizacija i institucija u vezi sa pitanjima iz svoje nadležnosti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…