Formiran Alumni klub Ekonomskog fakulteta u Beogradu

’Predstavljajući deo porodice od preko 48.000 diplomiranih studenata, više od 3.000 magistara nauka ili mastera, te preko 700 doktora nauka, školovanih tokom 79 godina postojanja  Ekonomskog fakulteta kao visokoškolske obrazovne institucije, danas ste ovde da podelite sa nama vaša vredna iskustva i da nam pomognete da na osnovu tih iskustava unapređujemo rad naše institucije.- ovim rečima dekan Ekonomskog fakulteta pozdravio je više od 600 zvanica diplomiranih ekonomista, u Crowne Plazi.

Povod ovog okupljanja je ostvarenje ideje, stare već 30 godina, da se napravi Alumni klub, koji bi povezivao sve student koji su diplomirali na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Skup toliko različitih generacija, zabavljao je bend Vasila Hadžimanova, a mnoge poznate I veoma omiljene profesore, pozdravila je i Jelena Knežević Vlahović, članica Upravnog odbora Alumni kluba.

‘’Potreba za talentima, bez obzira koliko je ogranicana, postoji. Na nama je da tome damo formu i obezbedimo ovim mladim ljudima podrsku da se profesionalno ostvare u skaladu sa svojim afinitetima i talentom. Razvijanje saradnje fakulteta sa privrednim subjektima,uspostavljanje i održavanje trajne veze između fakulteta i njegovih studenata nakon završetka studija, naša je misija.  

Povezivanje svih bivših studenata Fakulteta kako bi se omogućila njihova međusobna saradnja,. Motivacija članova Alumni kluba za podsticanje stručnih i naučno-istraživačkih aktivnosti , uspostavljanje odnosa sa različitim organizacijama, kao i Alumni klubovima iz regiona i šire. Sve su to vizija, misija i ciljevi ovog Udruženja .

Autorka: Mirjana Vladisavljević

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…