Fondacija „Evro za znanje“ raspisuje, osmi po redu, konkurs za dodelu studentskih stipendija

studentkinja

Kosjerić, 29. avgust 2020. – Fondacija „Evro za znanje“ saopštila je da je raspisala osmi po redu konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2020/21. godinu

Na konkurs za tri stipendije mogu da se, kako se navodi, prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji.

Dve stipendije po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, jednog od najvećih investitora u Srbiji u oblasti rudarstva, biti dodeljene studentima rudarskog-inženjerstva.

Jedna stipendija će biti dodeljena studentu četvrte godine Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo podzemna eksploatacija), a druga studentu četvrte godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo priprema mineralnih sirovina)

Uz molbu, bez posebnog obrasca, potrebno je dostaviti potvrdu o upisanoj godini (prosek ocena) i dokaze o primanjima roditelja (poslednja tri meseca), a ukoliko nisu zaposleni potvrdu sa berze rada.

Kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju, a konkurs je otvoren do 5. oktobra.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate, a rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2020. godine.

Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću kao fondacija građana koji svojim dobrovoljnim prilozima pomažu školovanje najboljih iz čitave Srbije.

Miroslav Paunović, jedan od osnivača Fondacije rekao je da je ovo osma godina zaredom da Fondacija dodeljuje stipendije i podsetio da je u toku i konkurs za pet učeničkih stipendija.

Paunović je pozvao sve koji žele da pomognu školovanje mladih i uspešnih da se priključe Fondaciji.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…