1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Fondacija Ana i Vlade Divac nedeljom solidarnosti obeležiće deset godina rada

Fondacija Ana i Vlade Divac nedeljom solidarnosti obeležiće deset godina rada

Fondacija ''Ana i Vlade Divac''

Beograd, 13. maj 2017. – Fondacije Ana i Vlade Divac će nizom manifestacija pod nazivom "Nedelja solidarnosti" od ponedeljka, 15. maja do subote, 20. maja u Beogradu, Nišu i Novom Pazaru  obeležiti deset godina rada tokom kojeg su zahvaljujući brojnim donatorima pomogli više od 600.000 ljudi.

Kako se navodi u saopštenju Fondacije, tokom trajanja festival u gradovima širom Srbije biće održane tribine, izložbe, filmovi, pozorišne predstave, radionice za najstarije sugrađane i decu sa oštećenim sluhom, a delićemo i karte i za film “Suton” Gorana Paskaljevića.

Festival se održava pod sloganom "Slavimo solidarnost" kako bi se podsetilo na brojne primere solidarnosti i promovisale univerzalna ljudska vrednost i potreba za njom. 

Tokom desetogodišnjeg rada Fondacija Ana i Vlade Divac je stambeno zbrinula više od 700 porodica, podržala isto toliko malih porodičnih biznisa i poljoprivrednih gazdinstava, obnovila i opremila više od 90 javnih objekata vrtića, škola, sportskih terena, bolnica, prihvatnih i centara za azil, i podržala 450 omladinskih inicijativa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Fondacija je najavila da će tokom cele godine organizovati niz manifestacija širom Srbije poput izložbi, predstava, debata, volonterskih akcija kako bismo okupili građane i inspirisali ih da dobrim delima menjaju svet.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…