1. Početna
  2. Društvo
  3. Fondacija Ana i Vlade Divac dodeljuje stipendije učenicima iz najosetljivijih grupa

Fondacija Ana i Vlade Divac dodeljuje stipendije učenicima iz najosetljivijih grupa

Fondacija ''Ana i Vlade Divac''

Beograd, 23. avgust 2018. – Fondacija Ana i Vlade Divac raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima iz najosetljivijih grupa koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 7. septembra 2018. godine.

Posebnu prednost pri dodeli stipendija imaće učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti itd.

U Srbiji još uvek postoji veliki broj dece koja su van sistema obrazovanja ili čiji roditelji ili staratelji veoma teško obezbeđuju najosnovnije uslove za školovanje.

Fondacija Ana i Vlade Divac, kroz program „Divac stipendije“, kontinuirano pomaže deci iz najugroženijih društvenih grupa kako bi imali jednake startne pozicije u toku školovanja, što posledično dovodi do smanjenja nivoa siromaštva, socijalne isključenosti i diskriminacije.

Takođe, zahvaljujući boljem obrazovanju, mladima se obezbeđuje lakše uključivanje u svet rada i veća samostalnost.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, kao i učenici koji su učestvovali i postizali uspehe na različitim takmičenjima ili ostvarivali dobre sportske rezultate.

Učenici koji budu izabrani na konkursu biće u obavezi da najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinesu promociji kulture davanja u našem društvu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…