Fon der Lajen: Političari potcenili opasnost od korona virusa

Ursula fon der Lajen

Berlin, 18. mart 2020. – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da su političari „potcenili“ stepen opasnosti koju predstavlja epidemija novog korona virusa.

Mislim da smo svi mi koji nismo stručnjaci u početku potcenili korona virus„, rekla je Ursula fon der Lajen u intervjuu koji je  objavio nemački dnevnik Bild.

Ona je rekla da su zvaničnici shvatili da sada treba preduzeti sve one mere koje su pre dve ili tri nedelje izgledale drastične.

Evropa je u ovom trenutku epicentar krize„, dodala je predsednica Evropske komisije.

Ona je rekla i da kada govori o virusu ne bi upotrebila termin rat, ali da korona virus jeste „zabrinjavajući protivnik„.

Lideri Evropske unije dogovorili su se sinoć da odmah zabrane ulazak gotovo svim strancima na najmanje 30 dana u cilju suzbijanja širenja novog korona virusa.

Na tročasovnom video samitu, sazvanom sa ciljem učvršćivanja jedinstvenog fronta u borbi protiv pandemije, lideri EU su se dogovorili i da odrede brze rute kako bi se očuvalo nesmetano kretanje medicinske opreme, hrane i robe unutar Unije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…