Filmski festival Uhvati film

Uhvati film

Novi Sad, 23. jun 2017. – Filmski festival Uhvati film održava se od 18. do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Filmski festival obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, kao i raznovrsan kvalitetan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe).

Održava se od 2003. godine u Novom Sadu u organizaciji Kreativno afirmativne organizacije Parnas. Od 2011. realizuje se i u Rijeci u organizaciji Udruge Spirit, a od 2017. u Banjaluci u organizaciji HO Partner.

 Uhvati film jedini je regionalni festival filmova o osobama sa invaliditetom na ovim prostorima, koji ima zajednički cilj: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Zainteresovani da daju svoj doprinos u organizaciji i realizaciji Festivala,  do 15.7. mogu poslati svoje osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mail adresu i broj telefona) i kratko motivaciono pismo na mejl: uhvatifilm@gmail.com.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…