Festival ‘Mirdita, dobar dan!’, po deveti put, u Beogradu

Festival „Mirdita, dobar dan!“

Beograd, 20. maj 2022. – Deveto izdanje „Mirdita, Dobar dan!“ festivala biće otvoreno u sredu, 25. maja izložbom „Sve naše suze“, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu.

Organizatori festivala su Inicijativa mladih za ljudska prava, Građanske Inicijative, Forum ZFD i organizacija Integra sa Kosova.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji festival „Mirdita, dobar dan!“ predstavljaće spoj umetnosti, savremene kulturne scene i pokretanja važnih pitanja prošlosti i budućnosti.

U fokusu debatnog programa festivala ove godine će biti odnos srpskog i kosovskog društva prema ratu u Ukrajini, kao i kultura sećanja na žrtve Golog otoka.

Pored izložbe najavljena je predstava „Stifler“ koja kritički promatra moralne standarde koje društva često koriste kao kriterijum za iskazivanje ljudskosti i pružanje pomoći i film „Košnica“, rediteljke Bljerte Bašoli, koji je ove godine ušao u uži izbor za nominaciju za Oskara.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…