Evropska komisija, sa partnerima, pokreće globalni odgovor na korona virus

laboratorija

 Brisel, 28. april 2020. – Evropska unija udružila je snage s globalnim partnerima i organizuje globalni odgovor na korona virus.

Akcija prikupljanja sredstava počinje 4. maja 2020.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) i globalne zdravstvene organizacije pokrenule su zajednički poziv na delovanje da bi se brzo ostvario pravedan pristup sigurnoj, kvalitetnoj, delotvornoj i povoljnoj dijagnostici, terapeutskim postupcima i vakcini protiv koronavirusa.

Da bi se za to prikupila sredstva, Evropska unija s partnerima organizovaće svetsko maratonsko prikupljanje sredstava. Zemlje i organizacije širom sveta pozvane su da doniraju kako bi se ostvario početni cilj, prikupljanje 7,5 milijardi evra.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da se, u borbi protiv koronavirusa, mora ujediniti čitav  svet. Dodaje da su za pobedu nad koronavirusom nužni globalni odgovor i trajno delovanje u mnogim područjima.

Fon der Lajen ocenjuje da se mora razviti i proizvesti vakcina koja će biti dostupna po pristupačnoj ceni u svakom delu sveta.

Istraživači i inovatori širom sveta intenzivno se trude pronaći rešenje za spašavanje života i zaštitu zdravlja. Od 4. maja,  Komisija će prihvatati donacije zemalja i poslovnih zadužbina. Kako bi donacije stalno dolazile, Komisija će tog dana objaviti i naredne etape globalne kampanje.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…