Evropol: Uhapšeno 388 lica u zajedničkoj akciji u Evropi usmerenoj na trgovinu decom

Evropol

Hag, 06. novembar 2020. – Evropol, Portugal, Španija i Velika Britanija izveli su zajedničku akciju u Evropi usmerenu na trgovinu decom, saopštio je Evropol.

Operacija, koju je podržala granična policija EU Fronteks, izvedena je između 5. i 11. oktobra 2020. godine.

U akciju je bilo uključeno 12 zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Kipar, Nemačka, Litvanija, Portugal, Rumunija, Slovenija, Španija, Holandija i Velika Britanija.

Širok spektar organa za sprovođenje zakona, uključujući policiju, agencije za imigraciju i kontrolu granica, saobraćajnu policiju, službe za socijalnu pomoć i zaštitu dece i inspekcije rada učestvovale su u zajednickoj akciji.

U akciji je uhapšeno 388 lica, identifikacijom još 19 osumnjičenih i pokretanjem 40 novih istraga, stoji u saopštenju Evropola.

Ukupno je identifikovano 249 potencijalnih žrtava trgovine ljudima, od kojih je za 61 potvrđeno da su maloletne, a starost 107 žrtava još nije utvrđena.

Tokom akcije 5.380 policajaca je proverilo 59.071 osobu, 1.529 lokacija, 15.923 autmobila i 39.860 dokumenata.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…