1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Evropljani spremni da plate više za ekološki proizvod

Evropljani spremni da plate više za ekološki proizvod

Uprkos ekonomskoj krizi, Evropljani brinu za životnu sredinu i 95% anketiranih građana kaže da im je to pitanje lično važno.

Mnogi se istovremeno zalažu da kompanije, vlade, ali i sami građani urade više da zaštite čovekovu okolinu. Ekološke aktivnosti koje građani EU najčešće preduzimaju su odvajanje otpada za reciklažu i smanjenje potrošnje struje i vode a spremni su i da više izdvoje za ekološki proizvod.

Evropljane od ekoloških pitanja najviše brinu zagađenje, odlaganje otpada i trošenje prirodnih resursa, a najmanje buka i širenje invazivnih vrsta, pokazalo je novo istraživanje.

Dobro je znati da postoji tako solidna i široka podrška zaštiti čovekove okoline, čak i u teškim vremenima. Građane posebno brinu zagađenost vazduha i vode, hemikalije i otpad i oni osećaju da svi moraju da urade više kako bi se zaštitila prirodna sredina„, prokomentarisao je rezultate specijalnog istraživanja Evropske komisije Eurobarometar evropski komesar za životnu sredinu Janez Potočnik.

Opširnije na portalu euractiv.rs.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…