Evropa za građane i građanke: Aktuelni pozivi za partnerstva

Evropa za građane i građanke

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom obaveštava zainteresovane  za učešće u programu Evropa za građane i građanke o novim pozivima za partnerstva:

Irska organizacija WALK traži partnere za projekat Bratimljenja gradova, usmeren na razmenu iskustava u stvaranju mogućnosti za osobe sa invaliditetom za jednak pristup usavršavanju, zapošljavanju i aktivnom učešću u društvenom životu. Više informacija možete pronaći u prilogu. U slučaju zainteresovanosti za saradnju, možete se obratiti direktno organizacijiWALK na adresu austin@walk.ie.

Federacija opština i provincija Valensije traži partnere za projekat pod nazivom “Network of Valencia Region Municipalities for the Valorization of Historical Memory”. Ova mreža već je oformljena i okuplja 70 španskih lokalnih samouprava, a cilj projekta je promocija mreže i uspostavljanje saradnje sa regionima širom Evrope. Mreža je zamišljena kao regionalni forum za debatu, analizu, razmenu iskustava i konsultacije u vezi sa inicijativama lokalnih samouprava kada je u pitanju njihova istorija i sećanje. Više informacija možete pronaći u prilogu. U slučaju zainteresovanosti za saradnju, možete se obratiti direktno na adresu: ynicolau@fvmp.org.

Grčka opština Kalitea traži partnere za projekat Bratimljenja gradova u nekoliko oblasti – umetnost i kultura, obrazovanje i mladi, socijalna inkluzija, javne usluge, održivi razvoj itd.  U slučaju zainteresovanosti za saradnju, možete se obratiti direktno na adresu: dhmarxos@kallithea.gr.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontakt osoba kojoj se možete obratiti u Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom je Marina Tadić.

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…