1. Početna
  2. Vesti
  3. EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu

EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu

Beograd, 18. septembar 2016. – Do 25. septembra otvorene su prijave za EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu. Ovaj poziv je otvoren za državne službenike iz redova srednjeg upravljačkog kadra kao što je navedeno u dokumentu "Rules of Procedures" 

"EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu" je pilot projekat koji sadrži komponentu regionalnog izvršnog programa obuke i komponentu razmene za mlade državne službenike iz šest zemalja Zapadnog Balkana (Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Kosova*, Srbije i Albanije), kojim upravlja Evropska komisija, a sprovodi British Council.

Kandidatima će biti ponuđena mogućnost da pohađaju intenzivnu tronedeljnu (15 dana) obuku na Sciences PO u Parizu (Francuska) pod nazivom "Executive Certificate in Management and Public Policy” sa ciljem izgradnje profesionalnih kapaciteta, pripreme sledeće generacije državnih upravnika i kreatora javnih politika u šest zemalja Zapadnog Balkana koji će biti zaduženi za proces pristupanja EU, saopšteno je na sajtu British Council

Drugi deo projekta podrazumeva učešće u dvonedeljnom regionalnom programu razmene koji ima za cilj promovisanje regionalne saradnje u procesu integracija u EU na nivou državne uprave kroz kreiranje prekograničnih veza između lidera i nosilaca promena.

Ovaj Program, čiji je radni jezik samo engleski, odabraće do 30 učesnika direktne obuke i razmene (do pet mesta je dostupno za svaku zemlju u regionu).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…