EU nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal „Vladalac“

Evropska unija

Beograd, 06. mart 2020. – Evropska unija (EU) nije finansirala, niti je na bilo koji način bila uključena u dokumentarni serijal „Vladalac“, rečeno je FoNetu u Delegaciji EU u Beogradu, koja je time demantovala tekst objavljen u Informeru.

Srbija najveću podršku dobija od Unije, koja godišnje daje više od 200 miliona evra za modernizaciju zemlje i pozitivne promene za građane Srbije, što uključuje i podršku slobodi medija, ističu u Delegaciji EU.

Kako se napominje, sva EU finansiranja transparentno su dostupna na zvaničnim web sajtovima Unije: http://www.europa.rs  i https://webgate.ec.europa.eu/europeaid.

Podsećamo da je na televiziji N1, nedavno, emitovan dvodelni dokumentarni serijal „Vladalac“. Autor serijala “Vladalac” Slaviša Lekić saopštio je da će. zbog hajke koja se protiv njega vodi, pred nadležnim organima morati da odgovaraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i još neka lica.

Audio i video produkcija JSP, čija je vlasnica producirala dokumentarni serijal “Vladalac”, demantovala je da je EU finansirala serijal “Vladalac“, objašnjavajući da je Unija iznos od 93.548 evra, koji pominje Informer, uplatila u maju 2019. godine za projekat koji se bavi civilnom kontrolom tajnih službi i bezbednosnog sektora.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…