EU konkurs za ambiciozne mlade novinare

novinar

Brisel, 08. april 2020. – Evropska komisija je, u okviru programa Youth4Regions, pokrenula konkurs za ambiciozne mlade novinare.

Obrazac za prijavu i uslovi dostupni su na sajtu programa Youth4Regions do 13. jula 2020.

Youth4Regions je program  koji studentima novinarstva i mladim novinarima omogućava da otkrivaju što sve EU čini u njihovom region.

U okviru konkursa biće odabrano ukupno 33 učesnika koji će dobiti pozivnicu za putovanje u Brisel tokom Evropske nedelje regiona i gradova koji bi trebalo da bude održan u oktobru 2020. gde će učestvovati u osposobljavanju, raditi uz mentorstvo poznatih novinara u novinarskim redakcijama i posetiti institucije EU i medijske kuće.

Uspešni učesnici imaće i priliku da osvoje nagradu Megalizzi – Niedzielski za mlade novinare. Konkurs  je otvoren za učesnike iz država članica EU, susednih zemalja i zemalja kandidata za pristupanje EU.

Istraživanje sprovedeno među bivšim učesnicima  programa pokazalo je da je zahvaljujući programu 18 % ispitanih dobilo ponudu za posao,  dok 97 % smatra da im je program pomogao produbiti znanje o EU-u i regionalnoj politici.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…