EPuS: Profesor dr Ivan Vujačić je novi predsednik Foruma za međunarodne odnose

Ivan Vujačić

Beograd, 16. oktobar 2019. – Profesor dr Ivan Vujačić, na izbornom sastanku, je izabran za novog predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji.

Forum za međunarodne odnose deluje u okviru Evropskog pokreta u Srbiji od 1995. godine.

Ivan Vujačić je profesor na Ekonomskom fakultetu, a angažovan je kao gostujući profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Od 2002. do 2009, bio je ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama.

U upravnom odboru Eurobanke u Beogradu Vujačić je nezavisan član od 2010, a član Predsedništva i Izvršnog odbora Saveza ekonomista Srbije je od 2011. godine. Bio je član Upravnog odbora Američke privredne komore u Beogradu od 2011. do 2015. godine, kao i član Izvršnog odbora Evropske asocijacije za komparativne privredne studije (EACES), od 2014. do 2016. godine.

Vujačić je u Glavnom odboru i Političkom savetu Demokratske stranke, u kojoj je od osnivanja.

Forum za međunarodne odnose razmatra relevantne aspekte spoljne politike i međunarodnih odnosa, kao i druga pitanja iz političke i ekonomske sfere, sa posebnim naglaskom na proces evropske i evroatlantske integracije Srbije. Forum okuplja diplomate, novinare i naučne radnike i organizuje redovne sastanke i javne, stručne rasprave o značajnim pitanjima spoljne politike i ekonomije.

Dosadašnji predsednici Foruma su bili: Jelica Minić, Predrag Simić, Borivoj Erdeljan, Milan Simurdić, Ivo Visković, Vera Ranković, Dušan Simić, Ilija Đukić, Aleksandar Nenadović i Živorad Kovačević.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…