1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Državna revizorska institucija dala 1.970 preporuka

Državna revizorska institucija dala 1.970 preporuka

Državna revizorska institucija

Beograd, 27. oktobar 2020, Beograd – Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas na svom vebsajtu Registar preporuka za 2019. godinu, u kojima je dala 1.970 preporuka, najviše za finansijske izveštaje – 1.221 preporuku.

Dato je 420 preporuka posle revizije pravilnosti poslovanja, 229 revizijama svrsishodnosti poslovanja 229, a u kombinovanim revizijama finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja 100 preporuka, rekao je predsednik DRI Duško Pejović.

Od ukupno 1.970 preporuka datih subjektima na osnovu revizija sprovedenih 2019. godine, Pejović je naglasio da je 971 preporuka „prvog prioriteta“ koje se moraju sprovesti u roku od 90 dana, 834 „drugog prioriteta“ koje se moraju sprovesti u roku do godinu dana i 165 preporuka „trećeg prioriteta“ za čije je sprovođenje potrebno do tri godine.

Kada posmatramo procenat izvršenja preporuka po vrstama revizija, najveći procenat sprovođenja preporuka je, za sada, u revizijama pravilnosti poslovanja 83 odsto, a najmanji u revizijama svrsishodnosti poslovanja 24 odsto, navodi se u pisanoj izjavi Pejovića.

Na današnji dan, dodao je on, najveći je procenat izvršenja preporuka prvog prioriteta, 81 odsto.

Registru preporuka možete pristupiti izborom podmenija „registar preporuka“ u okviru menija „revizije“ ili putem sledećeg linka: https://www.dri.rs/revizije/registar-preporuka/registar-preporuka.489.html

Objavljivanje Registra preporuka predstavlja dodatni korak ka povećanju transparentnosti i finansijske discipline institucija javnog sektora, kao i odgovornosti u trošenju javnih sredstava, navodi se u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…