1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Država da pod hitno saopšti gde se nalazi Cvetković i da li ima pravnu zaštitu

Država da pod hitno saopšti gde se nalazi Cvetković i da li ima pravnu zaštitu

NUNS/NDNV

Beograd/Novi Sad, 15. jun 2018. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih državnih organa da odmah saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predviđenu pravnu zaštitu.

Tražimo da država saopšti da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronađen. Ako je u svojstvu osumnjičenog, da li ima advokata i ko je on”, piše u saopštenju.

Zahtevamo da svi detalji o slučaju Cvetković budu razjašnjeni do kraja i saopšteni javnosti, a tražimo i da predstavnici novinarskih udruženja imaju priliku da čim pre razgovaraju sa njim”, navodi s eu saopštenju.

Predstavnica Kuće ljudskih prava iz Beograda Maja Stojanović izjavila je ranije da su u policiji u Beloj Crkvi odbili da joj kažu da li novinar Stefan Cvetković, kojeg je policija danas pronašla nakon što dan i po vodio kao nestao, ima advokata.

U policiji u Beloj Crkvi tražila sam da mi kažu da li Cvetković ima advokata i gde se nalazi, ali su odbili da mi kažu bilo šta”, kazala je Maja Stojanović agenciji Beta.

Dodala je da su joj u policiji kazali da je “mnogo velika gužva” i da ne mogu ništa da joj kažu.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…