Druga po redu Nedelja parlamentarizma u Srbiji

Beograd, 20. septembar 2016. – Povodom Međunarodnog dana demokratije Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament najavili su održavanje druge po redu ''Nedelje parlamentarizma'' od 7. do 13. novembra 2016. godine pod sloganom „Imate reč”.

Nedelja parlamentarizma je serija događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Organizovanjem različitih događaja otvara se prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament pozivaju sve zainteresovane organizacije, institucije i pojednice da učestvuju u Nedelji parlamentarizma organizovanjem različitih aktivnosti.

Rok za prijavu aktivnosti je 20. oktobar 2016. godine.

Tokom prve Nedelje parlamentarizma u Srbiji, u oktobru 2015. godine, održano je skoro 70 događaja širom Srbije koje su organizovale organizacije civilnog društva, škole, univerziteti, udruženja mladih, državne institucije kao i zainteresovani pojedinci.

Ukupno 37 partnera iz 12 gradova i skoro četiri hiljade građana Srbije direktno je bilo uključeno u događaje tokom sedam dana trajanja Nedelje parlamentarizma.

Partnerske organizacije predstavljale su stub prve Nedelje parlamentarizma, bez kojih sama manifestacija ne bi bila tako uspešna već u prvoj godini svoga održavanja. Zato će podrška i angažovanje svih zaintersovanih aktera i ove godine biti od presudnog značaja za njen uspeh.” izjavila je Vukosava Crnjanski, iz inicijative Otvoreni parlament.

Sve neophodne informacije o Nedelji parlamentarizma i učešću mogu se pronaći na internet stranici Nedeljaparlamenatarizma.rs

Podršku Narodnoj skupštini Republike Srbije i inicijativi Otvoreni parlament u organizaciji druge Nedelje parlamentarizma pružaju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Britanska ambasada u Beogradu, Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…