Dragan Šutanovac izabran za predsednika Demokratske stranke

Beograd, 24.septembar 2016. – Članovi Demokratske stranke izabrali su Dragana Šutanovca za predsednika DS na prvim neposrednim stranačkim izborima na kojima je izabrano i pet potpredsednika DS.

Na izborima za predsednika i novo rukovodstvo DS glasalo je 60,71 odsto članova DS od registrovanih 18.300 glasača, a Šutanovac ima 59 odsto glasova, što praktično govori da je izabran u prvom krugu izbora, rečeno je na konferenciji za novinare,a prenosi Beta.

Šutanovac je u poruci na Tviteru zahvalio svim demokratama na podršci.

Dragan Šutanovac bio je ministar odbrane u vladi Srbije od 2007. do 2012. godine. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i pohađao više specijalističkih kurseva iz oblasti bezbednosti u zemlji i inostranstvu.

Neposredni izbori za novo rukovodstvo DS-a bilo je organizovano na 112 glasačkih mesta, od 10.00 do 20.00 sati.

Članovi stranke birali su između jednog od četiri kandidata za predsednika – Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca, Srboljuba Antića i Zorana Lutovca.

Demokrate su za izbore izabrale današni dan u znak sećanja na izbore održane 24. septembra 2000. godine, kada je poražen režim Slobodana Miloševića.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…