Dragan Janjić novi glavni urednik Bete

Dragan Janjić

Beograd, 25. septembar 2016. (Beta) – Novinska agencija Beta će od oktobra imati novog glavnog i odgovornog urednika, Dragana Janjića.

Janjić je jedan od osnivača agencije i ranije je proveo 13 godina u novinskoj agenciji Beta, na mestu zamenika, a potom i glavnog i odgovornog urednika.

On će na tom mestu zameniti Ivana Cvejića, koji je bio glavni urednik od 2007. godine.

Janjić je rođen 6. oktobra 1955. u Loparama (Bosna i Hercegovina). Gimnaziju je završio u Tuzli, a diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu, Odsek za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.

U periodu od 1983. do 1994. godine Janjić je radio kao novinar u agenciji Tanjug.

Dragan Janjić je jedan od osam novinara koji su osnovali novinsku agenciju Beta 1994. godine, u kojoj je radio 13 godina, a poslednjih šest na mestu glavnog urednika (2001  –  2007).

Tokom 2007. i 2008. godine Janjić je bio pomoćnik ministra kulture zaduženog za medije. Zamenik glavnog i odgovornog urednika lista Politika bio je od 2008. do 2010. godine.

Od 2010. godine obavljao je poslove višeg savetnika za odnose sa javnošću u Kabinetu Zaštitnika građana Saše Jankovića.

Dragan Janjić je oženjen, ima sina i dve unuke. Govori engleski i ruski jezik.

Uređivačka politika agencije Beta, koja ima nekoliko stotina klijenata u zemlji i inostranstvu, ostaje nepromenjena. Beta će i dalje izveštavati brzo, sveobuhvatno i tačno, nezavisno od bilo kakvih političkih ili ekonomskih uticaja, navode iz Bete.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…