Dr Spin: Kampanja o kontroli medija u Srbiji

Dr Spin

Beograd, 10. april 2019. – Balkanska istraživačka mreža (BIRN), Ćuruvija fondacija i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pokrenuli su Dr Spin kampanju o kontroli medija u Srbiji, u okviru projekta Javni novac za javni interes.

Dr Spin je, kako je saopšteno, serijal od deset animiranih epizoda koji daje odgovor na važno pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji.

Dr Spin je, kako sam tvrdi, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu, navodi se u saopštenju.

U prvoj lekciji, Dr Spin objašnjava zašto je bolje imati zavisne, nego nezavisne medije.

Spinove avanture se mogu pratiti na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga, koji vodi Dr Spin lično.

Dr Spin trenutno je angažovan kao specijalni konsultant na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednicki realizuju BIRN, Slavko Curuvija fondacija i NUNS, a njegove savete i iskustva zapisao je i uobličio Ilir Gaši.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…