Dojčinović: Vučića čine bitnim i oni koji su protiv njega

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK

Srbija je podeljena na one koji podržavaju Vučića i one koji su potpuno protiv njega, ali ga i jedni i drugi čine bitnim jer svi pričaju samo o njemu, smatra istraživački novinar i urednik portala KRIK Stevan Dojčinović.

Ovo se, kaže, potvrdilo i nakon što je na svom portalu objavio snimke sastanka tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića sa bliskim saradnikom Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem, nakon kojih su ga napali i jedni i drugi.

Potpuno smo podeljeni na vlast i lojalne medije, i onaj drugi potpuno antivučićevski deo, koji vidi samo njega. Taj deo ekipe, ako to što objavite nije nužno povezano sa Vučićem, misli da radite za njega. Svi su prosto bili uvereni da mi je Vučić dao snimke, iako nije“, kaže Dojčinović.

Kako kaže, nakon objavljivanja snimaka, umesto da se javnost bavi njihovim sadržajem, počela je da diskutuje o tome kome i zašto odgovara da snimci budu objavljeni, a u tome je, kaže, na njegovo iznenađenje, učestvovao i civilni sektor.

Krenule su kritike sa obe strane i nikada nisam imao manje podrške nego sada. Svi redom su nas prozvali, nazvali tabloidizacijom to što smo objavili, ubacili teorije zavere. Uglavnom očekujete da Vlada pravi ta probleme, ali ne i da ćete biti pod napadom i civilnog sektora“, dodaje on.

Kako komentariše to što niko nije preuzeo političku odgovornost niti je tužilaštvo reagovalo, zašto je bitno da se makar jedna afera „dotera do kraja“ i da li je istraživačkim novinarima zaista sve teže da dođu do informacija, pogledajte u emisiji „15 minuta“ (Južne vesti).

 

 

Izvor: Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK)

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…