Do 1. jula otvorene prijave za Evropsko takmičenje za najbolju preduzetničku ideju

Beograd – Evropska komisija i ove godine organizuje Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva – European Enterprise Promotion Awards (EEPA).

Svi zainteresovani mogu da se prijave elektronskim putem, popunjavanjem formulara na sajtu Ministartstva privrede, najkasnije do 1. jula 2024.

Pravo učešća imaju nacionalne, regionalne i lokalne institucije i organizacije, gradovi, regioni, jedinice lokalne samouprave kao i javno-privatna partnerstva između javnih vlasti i preduzetnika, obrazovnih programa i poslovnih organizacija, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Uslov jeste da se projekat, kojim se kandidati prijavljuju na takmičenje, sprovodi u trajanju od najmanje 15 meseci, kao i da se takmičari bave promocijom preduzetništva, ulaganjem u preduzetničke veštine, digitalizacijom, inovativnim politikama i inicijativama na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, promocijom održivog razvoja, odgovornog poslovanja i inkluzivnog preduzetništva.

Programi prekogranične saradnje takođe mogu biti nominovani ukoliko imaju podršku svih učesnika u sprovođenju, odnosno ukoliko postoji njihova saglasnost.

Organizacije koje su već učestvovale u ovom takmičenju imaju pravo da apliciraju sa novim projektom ili sa projektom koji je već bio predmet takmičenja ukoliko projekat nije bio pobednik kategorije i ukoliko su u projektu napravljene značajne izmene.

Prva faza takmičenja je na nacionalnom nivou gde se biraju dva državna predstavnika iz dve različite kategorije, a drugu fazu čini takmičenje izabranih predstavnika država na evropskom nivou.

Kriterijumi ocenjivanja projekata su inovativnost, uticaj na lokalnu ekonomiju, unapređenje veza lokalnih stejkholdera i primena projekta u regionu.

Pobednici mogu osvojiti dve vrste nagrada: za svaku kategoriju i Veliku nagradu žirija, kao i priznanja za kreativnost i uspešnu realizaciju.

Informacije o svim inicijativama nominovanih biće objavljene na veb stranici European Enterprise Promotion Awards (EEPA).

Takmičenje za najbolju ideju u oblasti promocije preduzetništva je inicijativa Evropske komisije koja ima za cilj da prepozna i nagradi izuzetne primere podrške i promocije preduzetništva širom Evrope.

Ova nagrada ne predstavlja samo takmičenje već težnju da se ojača svest o značaju podrške preduzetništvu, kao i da se svaki uspeh na ovom polju proslavi.

Pored 27 zemalja članica EU, u takmičenju za najbolji model u oblasti promocije preduzetništva, učestvuju i zemlje koje su deo MSP stuba u okviru EU Programa – Jedinstveno tržište.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…