1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Srbija i Evropska unija
  5. Ditman: Ko god da pobedi na izborima u Nemačkoj, podrška Srbiji ostaje

Ditman: Ko god da pobedi na izborima u Nemačkoj, podrška Srbiji ostaje

Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Beogradu

Beograd, 06. septembar 2017. – Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je 6. septembra u Beogradu da će kontinuitet nemačke podrške Srbiji i njenom evropskom putu postojati nezavisno od toga ko će biti sledeći kancelar.

Ditman je na skupu na temu parlamentarnih izbora u Nemačkoj rekao da će biti „uzbudljivi“ jer ima dosta neopredeljenih birača.

Prema njegovim rečima, veoma je važno da birači budu dobro informisani i to što svaki građanin može da pristupi programima svih stranaka.

On je naveo da su odnosi Srbije i Nemačke veoma bliski, a kao primere je, pored nemačke podrške evropskim integracijama Srbije, istakao ekonomsku i kulturnu saradnju.

U Srbiji, prema Ditmanu, radi 350 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 35.000 ljudi. Nemačka će uz Austriju i Švajcarsku biti počasni gost ovogodišnjeg beogradskog Sajma knjiga.

I direktor beogradske Fondacije „Konrad Adenauer“ Norbert Bekman-Dirkes se saglasio u oceni da će kontinuitet odnosa prema Srbiji biti održan i posle izbora.

On je izjavio da se "slobodna i demokratska Evropa može graditi samo zajednički".

Bekman-Dirkes je naveo političke debate kao važan instrument kreiranja javnog mnjenja i olakšavanja biračima da donesu odluku.

Na skupu u Skupštini Srbije učestvovali  su i profesori Fakulteta političkih nauka u Beogradu Ljiljana Glišović, koja je predstavila projekat Nemačkog centra na FPN-u, Dragan Simić i Slaviša Orlović.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…