Đilas: Odustao sam od svih funkcija u Savezu za Srbiju

Dragan Đilas

Beograd, 17. maj 2018. – Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Dragan Đilas kazao je da je odustao od svih funkcija u tom savezu, da ne bi "bilo reči da on traži funkciju za sebe".

Đilas je za N1 rekao da je većina onih koji su bili na listi za beogradske izbore prihvatila da bude deo Saveza za Srbiju i da su ostale još samo "tehničke stvari" oko kojih se trenutno dogovara.

"Savez za Srbiju je daleko odmakao u organizaciji, imaćemo organizaciju u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Očekujem da nam se priključe i pojedinci i udruženja građana i stranke i pokreti. Svi oni koji veruju da živimo u autoritarnom režimu, diktaturi koja vodi u siromaštvo i koji su protiv toga da živimo u laži", rekao je Đilas.

On je dodao da veruje da "će se svi oni koji su protiv ovakvog načina vođenja države na kraju naći u toj organizaciji, na ovaj ili onaj način".

Đilas je kazao da je ideja da se uobliči 10 ili 15 stavova oko kojih se svi slažu.

On je rekao da je sa Sašom Jankovićem poslednji put razgovarao pre mesec dana kad ih je lider Pokreta slobodnih građana obavestio da neće biti deo Saveza za Srbiju.

"Izašao sam s predlogom kako ja vidim nešto. To nije predlog uzmi ili ostavi. Mislim da ne treba postavljati uslove u vezi sa nečijim stavom oko stvari koje nisu suštinski važne. Vidim mesta za sve demokratske stranke koje se za svoje stavove zalažu demokratskim putem", kazao je on.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…