Đilas: Dužnost opozicije je da građanima pruži garancije da će promeniti sistem

Dragan Đilas

Beograd, 8. februar 2019. – Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je da se opozicija udružila kako bi se promenio sistem, a ne samo vlast, te da su mere koje to garantuju sadržane u dokumentu „Sporazum sa narodom“ koji će kako je rekao, biti predložen predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“.

Gostujući na televiziji Naša, Đilas je rekao da je dužnost opozicije da građanima pruži garancije da će promeniti sistem.

Predloženim Sporazumom sa narodom opozicija jasno poručuje da nema izbora dok se uslovi ne promene, da neće sedeti u skupštinama koje su pretvorene u cirkus, te da hoće vladu eksperata a ne stranačkih ljudi, koja će omogućiti promenu sistema“, kazao je Đilas a preneo Savez za Srbiju.

Govoreći o protestima, Đilas je skandaloznim ocenio to što je mladiću koji je nosio plastičnu maketu vešala određen pritvor od 30 dana, dok kako je rekao, „oni koji su umalo ubili Borka Stefanovića u Kruševcu šetaju slobodno“.

Ta maketa je neki njegov izraz protesta za koji lično mislim da nije primeren, ali gde je krivično delo tu? Taj mladić je najlmađi politički zatvorenik ovog režima„, kazao je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Komentarišući izveštaj organizacije Fridom haus o poštovanju elementarnih sloboda u svetu, u kojem je Srbija ocenjena kao delimično slobodna zemlja, Đilas je kazao da izveštaj nije objektivan jer je Srbija, kako je ocenio, „postala zemlja neslobode“.

Upravo zbog toga je potrebna zajednička borba kako bi se vratile sloboda i demokratija“, ocenio je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…