Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Srbiji

Delegacija poslanika Evropskog parlamenta, članova grupe "Prijatelji Srbije" boravi u poseti Srbiji.

Delegacija koju predvodi predsednik grupe Emilian Pavel sastaće se sa predsednik Skupštine Srbije Majom Gojković i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Delegacija će imati susrete i sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i šeficom pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanjom Miščević.

Delegacija EP će se susresti i sa članovima parlamentarnog Komiteta za evropske integracije i predsedavajućim tog komiteta Marinkom Tepić.

Predstavnici EP sastaće se i sa potpredsednikom Privredne komore Srbije Miroslavom Miletićem, kao i sa predstavnicima Nacionalne konvencije o Evropskoj uniji.

Članovi grupe "Prijatelji Srbije" će u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u subotu prisustvovati prezentaciji Projekta IPA fonda "Konstrukcija, rekonstrukcija, adaptacija, rehabilitacija, investicije i održavanje zgrada, učionica i laboratorija na fakultetima Univerziteta u Beogradu".

Među članovima delegacije su, pored Emilina Pavela iz Rumunije, Franc Bogovič iz Slovenije, Eduard Kukan iz Slovačke, Tanja Fajon iz Slovenije, Andor Deli iz Mađarske i Pol Tang iz Holandije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…