Dejan Bodiroga javno podržao inicijativu „ProGlas“

Foto: MN PRESS

Beograd – Dejan Bodiroga je drugi sportista koji je javno iskazao podršku „ProGlasu“, budući da je to učinio i košarkaški reprezentativac Vanja Marinković.

Više od 150.000 građana potpisalo je inicijativu „ProGlas“za manje od dve nedelje, a među njima je i veliki broj uglednih ličnosti iz javnog života„, navodi se u saopštenju te inicijative.

Svojim potpisom deo ProGlasa postali su glumci Branka Katić, Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Bošković, Nataša Ninković, Katarina Žutić, Nikola Kojo, Vojislav Brajović, Branislav Trifunović, Slobodan Ninković, Nikola Đuričko, reditelji Goran Marković i Janko Baljak, kao i dramski pisac Nebojša Romčević i dramaturg Ivan Lalić.

Iza ideja inicijative stali su i muzičari Bisera Veletanlić, Ivana Rašić Trmčić – Sajsi MC, Marko Šelić – Marčelo, Vasil Hadžimanov, Antonije Pušić – Rambo Amadeus i Bojan Zulfikarpašić.

Iz inicijative navode da su potpis na ProGlas stavili i karikaturista Predrag Koraksić – Corax, književnici Jasminka Petrović, Marko Vidojković, Dragan Velikić, Srđan Tešin, Milisav Savić, Slobodan Tišma, Laslo Blašković i mnogi drugi.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…