Davenport šef misije OEBS-a na Kosovu

Priština, 22. mart 2021. – Ambasador Majkl Davenport, britanski karijerni diplomata, preuzeo je svoje dužnosti šefa misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu.

Davenport je ocenio da OEBS pruža izvrsnu podršku na Kosovu u oblasti ljudskih prava, demokratizacije i javne bezbednosti.

Privilegija je predvoditi jak tim koji ima izuzetnu stručnost i iskustvo u svim ovim oblastima. Radujem se radu u saradnji sa svim zainteresovanim stranama na sprovođenju mandata Misije, rekao je Davenport.

Britanski diplomata ima bogato iskustvo u regionu Zapadnog Balkana gde je bio ambasador EU i šef Delegacije EU u Srbiji od 2013. do 2017. iambasador Velike Britanije u Srbiji od 2010. do 2013. godine.

Između 2007. i 2010. bio je direktor za Rusiju, Južni Kavkaz i Centralnu Aziju u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva.

Davenport je od 2017. godine bio britanski ambasador u Kuvajtu. On je osmi je po redu šef misije na Kosovu od njenog osnivanja 1999. godine i nasledio je ambasadora Jana Bratua iz Norveške.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…