Daruvar razvija antikorupcijski plan

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji daruvarska Gradska uprava se uključila u drugu fazu Programa za urbano partnerstvo, odnosno komponentu Prevencija korupcije i izgradnju integriteta.

Program je osmišljen s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u Jugoistočnoj Evropi te osnaživanja lokalnih zvaničnika, gradskih službenika i tehničkog osoblja praktičnim alatima za donošenje odluka, kao i efikasno upravljanje urbanim razvojem. Drugi deo projekta u koji se uključio Grad Daruvar vezan je za uključivanje građana u donošenje odluka, odnosno njihovo učešće u radu gradske uprave.

Na radionicama će učesnici dobiti informacije o praktičnim alatima i pristupima koje komponente nude, a koje potpomažu povećanje učinkovitosti, transparentnosti, odgovornosti i integriteta u javnoj službi, povećanje poverenja građana, kompanija i investitori.

Završetkom ovog projekta Daruvar će imati razvijen i usvojen Akcioni plan prevencije korupcije za razdoblje od 2016. do 2018. godine. 

Ovo je zajednički program Svetske Banke i austrijskog Saveznog Ministarstva finansija, koji u Hrvatskoj provode Metis Consulting, Udruga gradova i GONG.

Izvor: Daruvar.hr

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…