Darko Tuševljaković na Sajmu knjiga u Solunu

Darko Tuševljaković

Beograd, 4. maja 2018. – Darko Tuševljaković, aktuelni dobitnik Evropske nagrade za književnost za roman Jaz, gostuje na Sajmu knjiga u Solunu.

Tuševljaković će na Sajmu knjiga u Solunu imati susret i razgovor sa čitaocima. Tuševljaković će učestvovati i na panelu Evropska nagrada za književnost, književnost i Evropa.

Pored Tuševljakovića, na ovom panelu učestvuje i ranija dobitnica Evropske nagrade za književnost Kalija Papadaki iz Grčke, kao i Ane Bergman, predstavnica Evropske federacije izdavača, dok je moderator razgovora Jorgos Hulijaras.

Panel Evropska nagrada za književnost, književnost i Evropa održaće se u petak 4. maja s početkom u 19 časova u okviru zvaničnog programa Sajma knjiga u Solunu.

Darko Tuševljaković je Evropsku nagradu za književnost dobio za roman Jaz koji je objavljen u izdanju Arhipelaga 2016. godine. Arhipelag je u međuvremenu prodao prava za izdanje romana Jaz na italijanskom, poljskom, bugarskom, albanskom i turskom jeziku, dok su u toku pregovori o objavljivanju ovog romana na još četiri evropska jezika.

Prošle godine Arhipelag je objavio i novu knjigu priča Darka Tuševljakovića Naknadne istine, u kojoj se se ovaj autor potvrđuje kao jedan od najznačajnijih pisaca srednje generacije u srpskoj književnosti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…