CRTA: Vlast kreira nepostojeće neprijatelje

CRTA

Beograd, 22. mart 2021. – Utisak je da je previše afera i loših rezultata sa kojima vlast ne ume da se izbori i kreiranje nepostojećih neprijatelja skreće se pažnja javnosti sa stvarnoih problema.

To je ocena programskog direktora nevladine organizacije CRTA Raša Nedeljkov povodom napada Srpske napredne stranke na novinare i organizacije civilnog sektora.

U nameri da kroz kreiranje paralelne ulepšane stvarnosti prikažu kako je Srbija demokratska, svako ko činjenicama dokazuje da je demokratija u lošem stanju postaje državni neprijatelj, rekao je Nedeljkov za list Danas.

Nedeljkov je ocenio da je šef poslaničke grupe SNS u parlamentu Srbije Aleksandar Martinović „rečnikom mafijaša poručio – znamo gde živiš“, a ta pretnja nije bila upućena samo ljudima iz organizacije CRTA, već svakome ko misli drugačije i postavlja pitanja.

Kada vas svaki dan označavaju kao strane plaćenike i domaće izdajnike, onda ne možemo reći da je to okruženje koje je podržavajuće prema nezavisnim novinarima i prganizacijama civilnog društva, rekao je on i naglasio da je pravi odgovor na sve to – borbu za promene, da se ne odustaje.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…