CRTA: Konkurs za učešće na Školi parlamentarizma

Konkurs CRTA

Beograd – Centar za istraživanje transparentnost i odgovornost (CRTA), uz podršku Misije OEBS u Srbiji, raspisuje Konkurs za polaznike i polaznice Škole parlamentarizma (decembar 2022 – april 2023).

Konkurs je otvoren je do 16. novembra, do kraja dana, prijava za učešće popunjava se online.

Akademiju demokratije, namenjenu mladima koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u društvu, do sada uspešno završilo više od 180 polaznika i polaznica.

Ove godine, Crtina Škola parlamentarizma, koja se organizuje pod okriljem Akademije demokratije, nastoji da upozna studente, aktiviste, novinare i mlade predstavnike političkih partija sa strukturom i načinom rada Narodne skupštine Republike Srbije, kao i sa dostupnim skupštinskim mehanizmima za veće učešće građana u radu parlamenta.

Učesnici/ce će saznati zašto je važan nezavisan, transparentan i odgovoran rad Narodne skupštine i koliko on doprinosi uspostavljanju vladavine prava i izgradnji demokratskog i odgovornog društva.

Takođe, ova škola će pružiti relevantna znanja svima onima koji žele da se upoznaju sa osnovnom i stvarnom ulogom parlamenta, aktuelnim položajem Narodne skupštine u političkom sistemu Srbije, kao i sa mehanizmima građanske participacije koji se sve više koriste kako bi se zakoni donosili u najboljem interesu građana.

Polaznike očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri modula – vikend radionica koje će se sprovoditi uživo. Pored teorijskog, program će obuhvatiti i praktičan rad uz odgovarajuću mentorsku podršku, posetu parlamentu i razgovor sa Narodnim poslanicima, kao i simulaciju sednice parlamenta.

Polaznici i polaznice koji budu učestvovali na svim modulima i pokazali zalaganje u praktičnim zadacima između modula dobiće sertifikat o uspešno završenoj Školi parlamentarizma.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…