Crnobrnja: Pisma zvaničnika EU zakasnela, ali pokazuju da pomno prate dešavanja u Srbiji

Mihailo Crnobrnja

Beograd, 28. maj 2020. – Predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Mihailo Crnobrnja ocenio je za list Danas da pisma evropskih poslanika u kojima se kritikuje vlast u Srbiji pokazuju da Evropska unija pomno prati šta se dešava u Srbiji, ali da su ona zakasnela.

Na adresu komesara za proširenje EU Olivera Varheljija za mesec i po stigla su dva pisma u kojima se oštro kritikuje vlast Aleksandra Vučićaprvo pismo su uputili poslanici iz različitih grupacija, a drugo 11 poslanika, članova liberalne grupe „Obnovimo Evropu“.

Crnobranja je rekao da je izvesno da EU pomno prati šta se dešava u Srbiji i da poslednjim pismom to i stavlja do znanja.

Izvesno je i da ne samo da stavlja do znanja da prati dešavanja u Srbiji već i da želi da utiče na to što se ovde predstojeći izbori održavaju u nedemokratskim uslovima. Vlast je pored, da tako kažem, redovnih manipulacija, iskoristila i epidemiju korona virusa za zloupotrebu“, naveo je Crnobrnja.

On je dodao da kao evropejac može da kaže da je i ovo drugo pismo dobrodošlo, ali da mora da naglasi da „nije samo zakasnelo već i da je premalo u smislu kritike“, prenosi Autonomija..

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…